Meisjesnaam: Elif

Alles over de naam Elif

De meisjesnaam Elif staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 122 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 133 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Slank, Tenger.

Herkomst en betekenis van de naam Elif

Elif is een Turkse meisjesnaam. De naam Elif komt uit het Oude Testament; Elif is afgeleid van het Arabische أَلِف (ʾalif, “de eerste letter van het Arabische alfabet”) en is verwant aan het Oudgriekse ἄλφα (álpha). Bovendien betekent de naam hier “slank, tenger”.
Tijdens de revolutionaire oorlog in Turkije, die in 1919 begon, begon Atatürk de dappere vrouwen die de familie verdedigden, “elif” te noemen. In 1923, kort na de oorlog, kregen vrouwen in de jonge nieuwe Turkse Republiek kiesrecht, eerder dan in andere landen. De naam Elif werd in de jaren na de stichting van het nieuwe Turkije wijd verbreid en symboliseerde een moderniteit die inclusief was met respect voor het verleden.
De naam Elif komt nog veel voor in Turkije, maar wordt steeds populairder in Nederland en zeker in Frankrijk en Zwitserland.

Opbouw van de naam Elif

De naam Elif bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Elif is Arabisch. Andere namen die lijken op Elif zijn Elian,Elin,Elina,Eline,Elisa,Elise,Eliz,Eliza,Elize.

Spelling van de naam Elif

Spelling volgens het internationaal alfabet

E Edison
L Liverpool
I Italia
F Florida

Spelling volgens het Nederlands alfabet

E Eduard
L Lodewijk
I Izak
F Ferdinand

Spelling volgens het NAVO-alfabet

E Echo
L Lima
I India
F Foxtrot