Meisjesnaam: Elin

Alles over de naam Elin

De meisjesnaam Elin staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 32 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 366 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Adel, De Stralende, God Is Mijn Eed, Jahweh Is (mijn) God.

Herkomst en betekenis van de naam Elin

Elina is een mooie meisjesnaam. De oorsprong van de naam Elina is moeilijk te achterhalen. Verschillende betekenissen zijn mogelijk: de naam Elina kan een variant zijn van Eli of Elisabeth. Eli betekent ‘hoogte, verhevenheid’ in het Hebreeuws. Elisabeth betekent “God is mijn eed”; Elina kan zijn afgeleid van Eline; het kan een uitbreiding zijn van namen als Elle of Elijah; het kan ook een variant zijn van Elinah, dat “God is mijn eed” betekent. Elle is een verkorte vorm van een naam die begint met “adel”, wat in het Germaans ook “edel” betekent. Elia is van Hebreeuwse oorsprong en betekent “Jahweh is (mijn) God”; Elina is ook een metamorfose van Helena. of een variant van Spaans, Italiaans, Duits, Grieks en Engels Helen. Deze Griekse naam betekent “stralend, schitterend” of “helder, stralend licht”.
Wat zeker is, is dat Elina een populaire naam is die in vele landen voorkomt. Het is populair in Frankrijk, maar ook in Finland en Brazilië. Elina Madison (actrice) en Elina Mykelivna Svitolina (tennisspeelster) behoren tot de bekendste.

Opbouw van de naam Elin

De naam Elin bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Elina is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Elin zijn Alana,Alina,Aline,Elena,Elin,Eline,Elynn,Ilana,Ilona,Olena,Olina,Oline.

Spelling van de naam Elin

Spelling volgens het internationaal alfabet

E Edison
L Liverpool
I Italia
N New York
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

E Eduard
L Lodewijk
I Izak
N Nico
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

E Echo
L Lima
I India
N November
A Alfa