Meisjesnaam: Elina

Alles over de naam Elina

De meisjesnaam Elina staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 248 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 58 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: De Stralende, Jahweh Is (mijn) God, God Is Mijn Eed, Adel, de stralende, schitterende.

Herkomst en betekenis van de naam Elina

Elin is een meisjesnaam; de herkomst van Elin is moeilijk te achterhalen. Verschillende betekenissen zijn mogelijk: de naam Elin kan een variant zijn van Eli of Elisabeth. Eli betekent ‘hoogte, verhevenheid’ in het Hebreeuws. Elisabeth betekent ‘God is mijn eed’.
Elin kan zijn afgeleid van Elin, mogelijk in het verlengde van namen als Ele of Elijah. Elle is een verkorte vorm van een naam die begint met “adel”, wat in het Germaans ook “edel” betekent. Elia is afgeleid uit het Hebreeuws en betekent “Jahweh is (mijn) God”.
Eline kan ook een vervorming zijn van Helena. Deze Griekse naam betekent “stralende, schitterende”.
Zeker is dat Elin een populaire naam is in Scandinavië, vooral in Zweden, Noorwegen en Finland. En de naam Elin is een vorm van Helen. Een andere vorm van de Zweedse naam Ellen. En Elin is ook een Welshe naam.

Opbouw van de naam Elina

De naam Elina bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Elin is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Elina zijn Alana,Alina,Aline,Elena,Elian,Elif,Elina,Eline,Elisa,Elise,Eliz,Eliza,Elize,Elynn,Ilana,Ilona,Olena,Olina,Oline.

Spelling van de naam Elina

Spelling volgens het internationaal alfabet

E Edison
L Liverpool
I Italia
N New York

Spelling volgens het Nederlands alfabet

E Eduard
L Lodewijk
I Izak
N Nico

Spelling volgens het NAVO-alfabet

E Echo
L Lima
I India
N November