Meisjesnaam: Hannah

Alles over de naam Hannah

De meisjesnaam Hannah staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 43 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 299 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Genade, Goedertierenheid (van Channah), God Is Genadig.

Herkomst en betekenis van de naam Hannah

Hannah is een meisjesnaam uit de Hebreeuwse Bijbel. Zo komt Hannah voor het eerst voor in het eerste hoofdstuk van het oudtestamentische boek Samuel als de moeder van Samuel (een van de belangrijkste profeten in de joods-christelijke traditie). In het Hebreeuws wordt channa (חַנָה) letterlijk vertaald als “genade, goedheid”, met de wortel hanan wat betekent “hij was genadig en toonde gunst”.
De bijbelse Hannah was de vrouw van Elkanah en de moeder van de profeet Samuel in de boeken Samuel 1 en 2.
Elkanah’s andere vrouw, Peninna, baarde hem een kind, maar Hannah had geen kinderen. Hannah smeekte God om een kind, kreeg nog een kind en beloofde het ’terug te geven’.

De naam Hannah kan ook zijn afgeleid van Johanna. De naam kan ook afgeleid zijn van het Hebreeuwse חנה channa, dat “Gods genade” of “God is mij genadig geweest” betekent. In het Grieks is de naam Anna. Nancy, Anya, Annika en Annabelle zijn allemaal familie van Hannah. Het wordt ook gespeld als Hana, Hanna en Chana. Hanna is ook beroemd als palindroom. Er zijn veel beroemde mensen met deze naam. Hannah Jeter en Hannah Ferguson zijn beroemde modellen. Hannah Van Buren werd First Lady. En Hannah Campbell Grant Gordon. …… Beroemde actrice Hannah Hoekstra is een beroemde Nederlandse actrice. Hannah is ook een echte TV persoonlijkheid. De tv-show Hannah Montana was van 2006 tot 2011 erg populair bij Amerikaanse tieners, en was ook de naam die Lena Dunham onlangs koos voor haar personage in de hitserie Girls. Hannah Baker is het centrale personage in de Netflix show 13 Reasons Why.

Opbouw van de naam Hannah

De naam Hannah bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Hannah is Hebreeuws. Andere namen die lijken op Hannah zijn Hanna,Hanne,Henny.

Spelling van de naam Hannah

Spelling volgens het internationaal alfabet

H Havanna
A Amsterdam
N New York
N New York
A Amsterdam
H Havanna

Spelling volgens het Nederlands alfabet

H Hendrik
A Anna
N Nico
N Nico
A Anna
H Hendrik

Spelling volgens het NAVO-alfabet

H Hotel
A Alfa
N November
N November
A Alfa
H Hotel