Meisjesnaam: Hanne

Alles over de naam Hanne

De meisjesnaam Hanne staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 236 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 60 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Genade (van Hebreeuwse Channan), God Is Genadig.

Herkomst en betekenis van de naam Hanne

Hanne is een mooie meisjesnaam en past perfect in de trend van korte, hippe meisjesnamen.De naam Hanne is populair in Nederland, maar is populairder bij ouders in Noorwegen, Denemarken en België.Hanne is een Scandinavische meisjesnaam en betekent ‘genade’ wat ‘gracieus’ betekent. Het is een bewerking van de populaire naam Hannah, die veel gebruikt wordt in Scandinavië en hetzelfde wordt uitgesproken als Hannah; Hannah of Hanna is een variatie van de Hebreeuwse naam Channah, van het woord channan, dat “genade” betekent. In het Oude Testament is Hannah de moeder van Samuel; namen als Anne, Anna, Nancy, Anya, Annika en Annabel zijn alle verwant aan Hannah. Ook gespeld als Hana, Hanna en Chana.
Hannah is een van de beste bijbelse namen voor meisjes, samen met Sarah, Abigail en Elizabeth. Hannah is een naam met veel aantrekkingskracht: de oudtestamentische wortels, de zachte en zachte klank, het huiselijke en toch aristocratische imago. Hetzelfde geldt voor de mooie variant Hanne: Hanna of Hanne zou ook een afgeleide van Johanna kunnen zijn. Bekende namen zijn de Noorse zangeres Hanne Krogh en de Nederlandse politica Hanne van Aart; Hanne Verbruggen is een Belgische zangeres en lid van de K3; Hanne Desmet is een bekende shorttracker; en Hanne is lid van de K3.

Opbouw van de naam Hanne

De naam Hanne bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Hanne is Scandinavisch. Andere namen die lijken op Hanne zijn Hana,Hanna,Hannah,Hanneke,Hannelore,Hannie,Henny,Janne,Sanne.

Spelling van de naam Hanne

Spelling volgens het internationaal alfabet

H Havanna
A Amsterdam
N New York
N New York
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

H Hendrik
A Anna
N Nico
N Nico
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

H Hotel
A Alfa
N November
N November
E Echo