Meisjesnaam: Hayley

Alles over de naam Hayley

De meisjesnaam Hayley staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 309 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 46 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Hooivlakte, Held, Woonachtig In Een Afgelegen Vallei.

Herkomst en betekenis van de naam Hayley

Hayley is een populaire meisjesnaam; er zijn veel variaties van de naam Hayley. De populairste in Nederland is Hailey (ongeveer 200 keer per jaar). Ouders kunnen echter ook kiezen voor Hailee, Haylee, Haley of Hallie. Deze naam is afgeleid van een Engelse familienaam die teruggaat op een plaatsnaam, bestaande uit het Oudengelse heg (‘hooi’) en ley (‘weide’ of ‘bleke weide’). Het betekent dus “van een hooiland”.

Volgens verschillende bronnen zou de naam ook van oud-Noorse oorsprong kunnen zijn. Het is een verbastering van haela, wat held betekent. In Engelssprekende landen wordt de naam zowel aan jongens als aan meisjes gegeven, maar meestal aan meisjes. In Nederland wordt deze naam altijd aan een meisje gegeven door haar ouders (ongeveer 30 keer per jaar).

Opbouw van de naam Hayley

De naam Hayley bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Hayley is Engels. Andere namen die lijken op Hayley zijn Hailey,Helga,Helma,Hilde,Hilma,Holly.

Spelling van de naam Hayley

Spelling volgens het internationaal alfabet

H Havanna
A Amsterdam
Y Yokohama
L Liverpool
E Edison
Y Yokohama

Spelling volgens het Nederlands alfabet

H Hendrik
A Anna
Y Ypsilon
L Lodewijk
E Eduard
Y Ypsilon

Spelling volgens het NAVO-alfabet

H Hotel
A Alfa
Y Yankee
L Lima
E Echo
Y Yankee