Meisjesnaam: Hendrika

Alles over de naam Hendrika

De meisjesnaam Hendrika staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 337 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 42 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Machtig, Heerser Van Woonplaats Of Erf.

Herkomst en betekenis van de naam Hendrika

Hendrika is een mooie en populaire naam, die vaak voorkomt in de SVB top 10 voor namen beginnend met een H. De naam Hendrika is afgeleid van de naam Hendrik (sorry, dat was het vroeger). Hendrik is een van de meest voorkomende Germaanse jongensnamen. Het eerste deel is waarschijnlijk afgeleid van “heim” dat “woning, tuin” betekent; “Rik” betekent “machtig, aanzienlijk” of “heerser”. Hendrika Brockland-Parter was een bekende verzetsstrijdster. Hendrika Cornelia (Lier) de Balbian Verster-Bolderheij was een beroemde Nederlandse schilderes. De Hendrika is ook een beroemd oud zeilschip. En de Hendrika Bartels is een driemast gaffeltopstaartschoener die in 1917 in Nederland werd gebouwd. Zij wordt momenteel gecharterd vanuit Kiel en vaart op de Noordzee en de Oostzee.

Opbouw van de naam Hendrika

De naam Hendrika bestaat uit 8 letters. De oorsprong van Hendrika is Germaans. Andere namen die lijken op Hendrika zijn Hendrikje.

Spelling van de naam Hendrika

Spelling volgens het internationaal alfabet

H Havanna
E Edison
N New York
D Danemark
R Roma
I Italia
K Kilogramme
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

H Hendrik
E Eduard
N Nico
D Dirk
R Rudolf
I Izak
K Karel
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

H Hotel
E Echo
N November
D Delta
R Romeo
I India
K Kilo
A Alfa