Meisjesnaam: Hidaya

Alles over de naam Hidaya

De meisjesnaam Hidaya staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 236 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 60 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: Begeleiding, Leiden.

Herkomst en betekenis van de naam Hidaya

Hidaya is een meisjesnaam. Hidaya (Arabisch: هداية ) is een Arabisch woord dat “leiding” betekent. In de Islam wordt Allah geacht de mensen leiding te geven, voornamelijk in de vorm van de Koran. Zowel de Koran als de hidayah (leiding) is tot stand gebracht door Mohammed, wiens levenswijze de Soennah van de Profeet wordt genoemd. Door zijn leringen en de richtlijnen van de Koran hopen de Moslims een betere levensstijl te verkrijgen. Een van de prachtige namen van Allah is “al-Hadi” (de Gids) en “Hidayah” (de Gids) is een van de hoofdthema’s van de Heilige Koran. Dus, Hidayah betekent ook ‘leiden, leiden’. Hieruit is ook het woord Hadiyyah ontstaan, dat “geschenk, geschenk” betekent. Hidayah (leiding) is een geschenk van de Schepper aan Zijn schepselen. Hidayah wordt vaak gegeven in Europa, in Frankrijk, België en Nederland.

Volgens Imam Raghib al-Isfani, een bekend woordenboek van de Koran, betekent hidaya “de weg wijzen of leiden naar een doel op een kalme en vriendelijke manier”. Het betekent zowel uitleg als instructie, en betekent ook iemand helpen en bijstaan om een doel te bereiken. Bekende dragers van de naam zijn journalist Hidaya Sultan Al Salem en Instagram-ster Hidaya Hijazi.Dil-hidaya is een zangeres en muzikante.

Opbouw van de naam Hidaya

De naam Hidaya bestaat uit 6 letters. De oorsprong van Hidaya is Arabisch. Andere namen die lijken op Hidaya zijn Hedda,Hedwig.

Spelling van de naam Hidaya

Spelling volgens het internationaal alfabet

H Havanna
I Italia
D Danemark
A Amsterdam
Y Yokohama
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

H Hendrik
I Izak
D Dirk
A Anna
Y Ypsilon
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

H Hotel
I India
D Delta
A Alfa
Y Yankee
A Alfa