Meisjesnaam: Julia

Alles over de naam Julia

De meisjesnaam Julia staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 1 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 753 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: De Jeugdige, Aan Jupiter Gewijd.

Herkomst en betekenis van de naam Julia

Julia is een meisjesnaam; het is de vrouwelijke vorm van Julius. De naam is afgeleid van het Romeinse nomen gentil (Gens Julia), dat min of meer een familienaam is.
De betekenis is onbekend, maar het is afgeleid van het Griekse ioulos, dat “eerste behaarde haar” of “jeugdig” betekent. Het kan ook afgeleid zijn van Jovilius, wat “gewijd aan Jupiter” betekent.
De populairste meisjesnaam in Nederland was in 2018 Julia. Ennu… Julia is niet alleen een populaire naam onder Nederlandse en Belgische ouders; Julia staat ook al 100 jaar in de top 150 van meisjesnamen in de Verenigde Staten. De beroemdste Julia in de moderne tijd is waarschijnlijk Julia Roberts, maar de beroemdste Julia aller tijden is misschien wel Romeo’s Julia.
Feit 1: Julia Caesaris was de dochter van dictator Gaius Julius Caesar en Cornelia Cinna, zijn enige wettige kind.
Leuk weetje 2: Wist je dat Julia ook een liedje van de Beatles is? Wat dacht je van Nick en Simon? Wat dacht je van Chris Rea van Henk Westbroek?

Opbouw van de naam Julia

De naam Julia bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Julia is Grieks. Andere namen die lijken op Julia zijn Jalou,Jelka,Jill,Jolie,Jula,Jule,Jules,Juliana,Julie,Juliet,Julin,Julot,Juul.

Spelling van de naam Julia

Spelling volgens het internationaal alfabet

J Jérusalem
U Uppsala
L Liverpool
I Italia
A Amsterdam

Spelling volgens het Nederlands alfabet

J Jan
U Utrecht
L Lodewijk
I Izak
A Anna

Spelling volgens het NAVO-alfabet

J Juliett
U Uniform
L Lima
I India
A Alfa