Meisjesnaam: Julie

Alles over de naam Julie

De meisjesnaam Julie staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 39 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 327 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: De Jeugdige, Aan Jupiter Gewijd.

Herkomst en betekenis van de naam Julie

Julie is een mooie, korte, multiculturele meisjesnaam. Het is een multiculturele naam omdat hij populair is in vele landen en werelddelen. Het komt het meest voor in de Verenigde Staten, gevolgd door Frankrijk, en is ook populair in Brazilië en Scandinavië. En ook ouders in Nederland en België vinden de naam mooi. Julie blijft het zusje van Julia in getallen en is daarom specialer: de naam Julie is afgeleid van Julia, samen met Juliette, Julienne en Juliana; Julia en Julie zijn beide afgeleid van de Romeinse achternaam Julius; en Julie is afgeleid van Julius, de Romeinse achternaam voor Julia. Hun oorsprong is niet helemaal duidelijk, maar ze zouden afkomstig kunnen zijn van het Latijnse “iuvenis” dat “jeugdig” betekent, het Griekse “ioulos” dat “vesper” betekent, of “Jovis”, een vorm van Jupiter die “vader in de hemel” betekent. De naam bestaat ook in Italië (Guilia) en Oost-Europese landen (Yulie of Yulia). Actrices Julie Andrews en Julie Bowen en zangeres Julie Zanetti zijn bekende voorbeelden. In Nederland zijn Julie Zwarthoed (ijshockeyster) en Julie Reinders (zakenvrouw) bekend.

Opbouw van de naam Julie

De naam Julie bestaat uit 5 letters. De oorsprong van Julie is Frans. Andere namen die lijken op Julie zijn Jalou,Jelka,Jill,Jolie,Jula,Jule,Jules,Julia,Julienne,Juliet,Juliėtte,Julin,Julot,Juul.

Spelling van de naam Julie

Spelling volgens het internationaal alfabet

J Jérusalem
U Uppsala
L Liverpool
I Italia
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

J Jan
U Utrecht
L Lodewijk
I Izak
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

J Juliett
U Uniform
L Lima
I India
E Echo