Meisjesnaam: Rose

Alles over de naam Rose

De meisjesnaam Rose staat volgens de Sociale Verzekeringsbank op plek 328 voor meest gebruikte namen. Deze naam is 43 keer aan een kind gegeven bij de geboorte. De betekenis is kort te omschrijven als: De Bloemsoort Roos of Roem..

Herkomst en betekenis van de naam Rose

Rose is een klassieke en populaire meisjesnaam.Rose is een meisjesnaam van Latijnse oorsprong en betekent ‘roos, bloem’.Rose is afgeleid van het Latijnse rosa, wat bloem betekent.Rose is een Latijnse naam voor een meisje en betekent ‘bloem’. Er zijn ook aanwijzingen dat het een Normandische variant is van Hrodohaidis, Germaans voor “beroemd type”, en Hros, dat “paard” betekent. In het Oud-Engels werd het vertaald als Roese of Rohese.
Roos, een van de ouderwetse zoetgeurende bloemennamen, heeft een opmerkelijke opleving gekend, voornamelijk als tweede naam. Ouders (bijv. Jennifer Garner, Ben Affleck, Jon Stewart, Eric Clapton en Ewan McGregor in de VS) vinden Rose kleurrijker en aantrekkelijker dan ouderwetse namen als Sue en Ann, en als de perfecte aansluiting Dat hebben we.
Rosie/Rosie is een onweerstaanbaar vrolijke bijnaam; er zijn vele afleidingen van Rose, waaronder Rosa, Rosetta, Roseanne, Rosanna, Rosemary, Rosamund, Rosalind, Rosalie en Rosina. In Nederland is de naam Roos het populairst bij de ouders.
Rose Boulle was een levenslange partner en model van de beeldhouwer Auguste Rodin. Rose Bertram is een beroemd Belgisch model.
Rose en Rosie zijn lange tijd gevierd in liedjes, van Rose Kennedy tot Rose Byrne, en Rose op het scherm is te zien geweest in een verscheidenheid van films en tv-shows, van Titanic tot Harry Potter tot The Golden Girls.

Opbouw van de naam Rose

De naam Rose bestaat uit 4 letters. De oorsprong van Rose is Engels. Andere namen die lijken op Rose zijn Resa,Roos,Rosa,Rosemaria,Rosemarie,Rosemonde,Rosemunda,Rosie.

Spelling van de naam Rose

Spelling volgens het internationaal alfabet

R Roma
O Oslo
S Santiago
E Edison

Spelling volgens het Nederlands alfabet

R Rudolf
O Otto
S Simon
E Eduard

Spelling volgens het NAVO-alfabet

R Romeo
O Oscar
S Sierra
E Echo